Onderstaand vindt u geregeld het laatste nieuws terug. Kom geregeld terug om te kijken of er meer nieuws is!

Mesttransport
Vanaf Januari 2016 staan wij voor u klaar als intermediair voor mesttransport.
Mesttransport1     Mesttransport
Mesttransport2

We nemen van de firma Stienen uit Ospel waar wij al jaren mee samen werken een trekker oplegger combinatie over. De combinatie is uitgerust met een geijkt weegsysteem en een VMA monsterapparaat.

Pers nummer 3
Vanaf Juli 2015 staan wij voor u klaar met 3 Claas Quadrant persen, 2 persen met maximaal 49 messen en 1 pers met maximaal 25 messen.
Pers     Pers1

Pers2

Evers Bouwlandbemester
Van medio April 2015 beschikken wij over een nieuwe Evers Bouwlandbemeter met een werkbreedte van 8 meter, deze is uitgerust met verende tanden, vogelsang verdeler en een grote rol voor een vlak land achter te laten.

Bouwlandbemester     Bouwlandbemester1

Bouwlandbemester2

Nieuwe trekkers
Begin maart 2015 zijn er 2 nieuwe MF 7620 Dyna VT trekkers afgeleverd, de trekkers worden ingezet voor alle alround werkzaamheden op het bedrijf.

gasmaaierploegenasperge planten012     gasmaaierploegenasperge planten024

gasmaaierploegenasperge planten032


Nieuwe Claas triple maaier
28-02-2015 Is de nieuwe Claas maaier combinatie afgeleverd. De maaiers hebben een werkbreedte van 9.20 meter, de nieuw ontwikkelde maaibalk zorgt voor een nog beter/mooier maaibeeld en de intensief kneuzers spreiden het gras over de volledige werkbreedte uit.

Claastriplemaaier1    Claastriplemaaier

Aspergeplanter
Vanaf Maart 2015 kunnen wij u van dienst zijn met het planten van asperge, het planten gebeurt met een planter die 2 rijen tegelijk doet planten met een rij afstand die van 1.70 m tot 2.25 m variabel is, de plantafstand in de rij kan van 3 planten per meter tot 8 planten per meter, en dan ook nog enkel of dubbel in de rij. De trekker is uitgerust met een Trimble RTK systeem voor rechte rijen met een precieze onderlinge afstand per rij.

Aspergeplanter2    Aspergeplanter1

Trimble GPS/RTK
In de eerste week van Februari 2015 is op de Fendt Vario 718 Trimble GPS/RTK opgebouwd, de trekker zal voornamelijk ingezet worden in de aspergeteelt en voor zaaiwerkzaamheden. Tevens hebben we ons een nieuwe 2 rijer aspergeplanter aangeschaft. Bij het planten komen de breede lage druk banden op de trekker waardoor er met een geringe bodemdruk in combinatie met gps zeer nauwkeurig geplant kan worden.

Trimble    Trimble1

Trimble2

MF 8670 Dyna VT Excellent
30-06-2014 is onze nieuwe trekker afgeleverd, het gaat om een MF 8670 Dyna VT Excellent met een motovermogen van 320 pk. De trekker wordt hoofdzakelijk ingezet voor aan de mengmesttank, de pers en in het maisseizoen voor op de kuil, dan hangt er een grote zware schuif in de front hef en achter in de hef een gewichtblok, de trekker weegt dan 15,8 ton totaal waardoor de kuil goed vast gereden wordt.

Dyna8670    Dyna8670 1

Claas Lexion 570
Voor de graanoogst en het dorsen van mais hebben hebben we ons voor seizoen 2014 een andere maaidorser aangeschaft. De voordelen van deze maaidorser is dat ze een hybride afschijdingsysteem heeft ten opzichte van een schuddermachine, minder verlies met groen en vochtig stro, en het beter uitdorsen van de korrel, zeker bij mais. Tevens heeft de maaidorser 4 wiel aandrijving en grote brede banden zodat ook onder natte omstandigheden gedorst kan worden. Voor het maisseizoen komt er nog een andere maisplucker voor die 8 rijen tegelijk oogst.

ClaasLexion570    ClaasLexion570 1

Nieuwe Kaweco Thorium
Op 30 Januari jl. is een Kaweco Thorium 45 Dubbeldoelwagen afgeleverd. De wagen heeft een inhoud van 39 m3 (waterinhoud). Verder is deze uitgerust met een grote rotor met 40 messen voor een uitstekende snijkwaliteit met een minmale snijlengte van 38mm, 3 verdeelwalsen en een gedwongen gestuurd tandemstel met grote brede banden voor minimale bodemverdichting. De wagen zal tevens als transportmiddel worden ingezet naast de hakselaar in het gras en de maïs.

Kaweco    Kaweco(2)

Nieuwe Kverneland iXtrack C40
29 Januari 2014 hebben wij een nieuwe veldspuit in ontvangst genomen. De spuit is uitgerust met een tank van 4000 liter, een spuitboom van 27 meter die terugklapt naar 21 meter en 12 meter zodat ook smalle perceeltjes gespoten kunnen worden, sectie's van 3 meter die volledig met GPS aan gestuurd worden zodat er minimale overlapping voorkomt en middel gespaard wordt, tevens zit er een iXclean Pro reinigingsysteem die de spuit volautomatisch doet reinigen zodat er geen resten overblijven.

KvernelandiXtrackC40

Nieuwe Silagevork
13 Juli 2013 is een nieuwe silagevork afgeleverd, het voordeel hiervan is dat de geloste wagens sneller en beter verdeeld worden zodat de kuil vlakker is en zodat de laadschop veel meer tijd heeft met vast rijden wat resulteert in vastere kuilen.

VolvoL70Fmetsilagevork    VolvoL70Fmetsilagevork(2)

Nieuwe Claas Jaguar 960 Tier 4i

24 Mei 2013 is de nieuwe hakselaar afgeleverd en deze zal morgen meteen aan het werk gaan. Het is een Claas Jaguar 960 Tier 4i, de hakselaar heeft meer messen op de trommel en heeft een grotere zwaardere cracker die voor optimaal hakselwerk zorgt, tevens zit er bandendrukwissel op zodat op het veld met minimale bandenspanning gewerkt kan worden zodat er minimale bodemverdichting plaats vindt. De hakselaar is uitgerust met een 3 meterse pick up en in de mais komt er een Kemper 375 plus voor die 7.5 meter oogst oftewel 10 rijen, het voordeel van deze maisbek is dat hij een zeer goede invoer heeft waardoor er een uitstekende hakselwerk wordt geleverd, tevens door de kleine trommels word de stoppellenkte zeer kort en worden de stoppels goed open gescheerd zodat er een betere vertering in de grond plaatsvind. Tevens kan er ook GPS mee geoogst worden.

ClaasJaguar960    ClaasJaguar960(2)

Nieuwe Fendt 718 vario

Medio Januari is een nieuwe Fendt 718 Vario in ontvangst genomen!

Fendt718Vario    Fendt718Vario(2)


Nieuwe Acker front-frees

4 Januari jl. is een nieuwe Acker front-frees geleverd, nu kunnen we met 3 combinaties in de asperges frezen, opfrezen en/of opploegen.

AckerFront frees    AckerFront frees(2)


Nieuw voor mestseizoen 2012!! (dinsdag 31 Januari 2012)

Voor het mestseizoen 2012 staan wij voor u klaar met een nieuwe Vervaet Hydro Trike. Deze machine is uitgerust met een 14 M3 tank, een zodebemester van 8.40 meter breed, en een bouwlandbemester van 6 meter breed met een rol erachter zodat er een mooi vlak land achterblijft.

De voordelen van deze machine zijn:

- Lichte machine
- Goede gewichtverdeling
- Zeer wendbaar
- Drukwisselsysteem
- Grote pomp voor snel vullen

Vervaet Hydro Trike Vervaet Hydro Trike

VervaetHydroTrike02     VervaetHydroTrike03


Aanschaf nieuwe Claas Quadrant 3200 Fine Cut (Woensdag 19 Januari 2011)
 
Voor het seizoen van 2011 hebben wij een nieuwe Claas Quadrant 3200 Fine Cut pers aangeschaft. De voordelen van deze pers zijn dat deze over 49 messen beschikt welke het stro fijn snijden. Het stro is vervolgens meteen bruikbaar om in ligboxen te strooien. Ook kunt u het direct in de voermengwagen laden waar het zich meteen goed vermengd met de rest van het voer waardoer u meteen kunt beginnen te voeren.
Verder is de pers uitgerust met een voorperskamer waardoor de silage pakken nog beter verdicht worden. Hierdoor verkrijgt een u veel betere conversering van de voordroog.
Vanaf nu staan wij dan ook met twee Claas grootpak persen voor u klaar!

Claas Quadrant 3200 Fine CutClaas Quadrant 3200 Fine Cut

    ClaasQuadrant3200FineCut2