Zaaien
Het zaaien gebeurd met een Amazone 6-rijer die is uitgerust om kunstmest toe te dienen. De tweede machine is een Monosem 8-rijer die rondom is uitgerust met schijfkouters. Deze machine is ook uitgerust om kunstmest en granulaat toe te dienen (Physiostart).

Hakselen
Het hakselen gebeurd met een Claas 8-rijer met een traploze snijlengte instelling. Hierdoor kan tijdens het hakselen de lengte worden ingesteld en wordt deze aangepast op de rijpheid van de maïs. Het transport gebeurd met grote silagewagens en kippers met brede banden om zo weinig mogelijke insporingen te krijgen. Op de kuil zit een 15 ton laadschop met dubbellucht om zo een goede vaste kuil te krijgen.

Dorsen
Voor het dorsen van de maïs is één maaidorser uitgerust met een plukker met hakselaars eronder die de stoppels van alle 6 de rijen goed kort snipperen zodat er minimale verstoppingen optreden met de stoppelbewerking.

CCM malen
Het malen van de ccm gebeurd in samenwerking met een collega loonwerker. Indien gewenst kunnen er tijdens het malen melkzuurbacteriën worden toegediend. Op die manier wordt de kwaliteit verhoogd en ontstaat er een minimale kans op broei.

Meer informatie nodig?
Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op via +31(0)475 54 13 61 óf maak gebruik van ons contactformulier. Wij voorzien u dan graag van de benodigde informatie!